Γιορτάζουν:         22-Ιουν Aγίων Πάντων, Ευσέβιος, Ευσεβία, Υπάτιος, Υπατία  23-Ιουν Αριστοκλής  25-Ιουν Φεβρωνία, Έρωτας  
Παράδοση Αυθημερόν - Τηλεφωνικές παραγγελίες: (+30)210-5313-623
Ο λογαριασμός μου |  Cart   Άδειο καλάθι
 Home | Πληροφορίες | Τα πάντα για τα λουλούδια | Κρασιά-Ποτά | Επικοινωνία |
 
Επιλέξτε Προορισμό close
Anthemio Flowers Αποστολή λουλουδιών στην Ελλάδα,
Κύπρο και σε όλο τον κόσμο!

Το anthemionflowers.gr αποστέλει για εσάς λουλουδια στην Αθήνα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό γρήγορα, με συνέπεια, και προπάντων στις καλύτερες τιμές τις αγοράς. Ειδικά για αποστολές εκτός Αττικής και εξωτερικού τα έξοδα αποστολής είνα δωρεάν! Για κάθε προορισμό έχετε στη διάθεσή σας διαφορετικό κατάλογο προϊόντων. Παρακαλούμε επιλέξτε παρακάτω την περιοχή στην οποία επιθυμείτε να αποστείλετε λουλούδια.

Θέλω να στείλω λουλούδια...
Καλοκαιρινές Ιδέες 🍍 Γενέθλια ✿ Τριαντάφυλλα μεμονωμένα 🌹 ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ & ΑΡΩΜΑΤΑ 🔥 Ανθοδέσμες - Μπουκέτα Βαμμένα λουλούδια NEO LUXURY FLOWERS 🎁 Kαλάθια-Συνθέσεις Γέννηση 🎈 Φυτά Λουλούδια σε κουτιά Καλάθια Ποτά Κρασιά Καλάθια με φρούτα Μεγάλες κατασκευές ΝΕΟ Λουλούδια ανά περίσταση » Λουλούδια ανά χρώμα » Λουλούδια ανά είδος » Αποστολή λουλουδιών εκτός Λεκανoπεδίου Αθηνών » Αποστολή λουλουδιών στον κόσμο όλο! » Μπουκέτο Μπαλόνια Επιλογή συνοδευτικών δώρων » Δώρα Διακοσμητικά
Λουλούδια βάσει τιμής
 0.Παράδοση αυθημερόν
Πληροφορίες
 2.Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook!
 3. Δείτε μας στο google plus!
 4. Δείτε το Blog μας!
 5.Στολισμός γάμου, στολισμός εκκλησίας, νυφική ανθοδέσμη
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018, ώρα 0:55  Greek Greek  |   English English       (€) Euro  |  ($) US Dollar  |  (£) Pound  
 Ζέρμπερες Προσφορά
 Καλοκαίρι 2017
 Μπουκέτο με 7 ροζ παιώνιες

Βολβοί για το μπαλκόνι ή τον κήπο σας

Θέλετε οι γλάστρες σας στο μπαλκόνι σας ή ο κήπος σας να έχουν όμορφά πολύχρωμα λουλούδια με ωραία αρώματα και σε διάφορα χρώματα. Τότε φυτέψετε βολβούς που δεν χρειάζονται πολλή περιποίηση και δεν έχετε παρά να περιμένετε όταν ανθίσουν οι βολβοί σας.

Από την στιγμή που θα φυτέψετε τους βολβούς η περισσότερη δουλειά τελείωσε. Οι βολβοί δεν χρειάζονται νερό, λίπασμα για να ανθίσουν. Είναι από την φύση τους προετοιμασμένοι με αποθέματα τροφής αλλά και με καθορισμένο μέγεθος και διάρκεια ανθοφορίας.

Πότε θα φυτέψετε:

Αν θέλετε ανοιξιάτικα λουλούδια (τουλίπες, νάρκισσους, ζουμπούλια, κτλ), φυτέψτε βολβούς το φθινόπωρο από Οκτώμβριο έως Νοέμβριο το αργότερο. Αν θέλετε χρωματιστά καλοκαιρινά λουλούδια φυτέψτε γλαδιόλες, μπιγκόνιες, ντάλιες, νωρίς την άνοιξη από τον Φεβρουάριο, αμέσως μετά τις τελευταίες παγωνιές.images.jpg

Πως θα φυτέψετε:

1. Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα ξεχωριστό παρτέρι για βολβούς ή να διασκορπίσετε βολβούς ανάμεσα σε άλλα φυτά που ήδη υπάρχουν. Για να φυτέψετε ένα παρτέρι απομακρύνετε τα χόρτα και την υπόλοιπη βλάστηση. Μετά προσθέστε στο χώμα οργανικές ουσίες και σκορπίστε λίγο πλήρες λίπασμα. Σκάψτε και σκαλίστε το χώμα όταν είστε έτοιμοι να φυτέψετε.
2.Ταξινομήστε και χωρίστε τους βολβούς σε ομάδες των 7 ή των 12. Όλοι οι βολβοί κάθε ομάδας πρέπει να είναι του ιδίου τύπου και χρώματος. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό φτυαράκι ή ένα φυτευτήρι ανοίξτε μια ομαδική τρύπα για κάθε ομάδα βολβών. Στα περισσότερα εδάφη οι βολβοί φυτεύονται σε βάθος περίπου τριπλάσιο του πλάτους τους. Σε ζεστά κλίματα ή αμμώδη εδάφη φυτέψτε τους λίγο βαθύτερα και σε βαριά εδάφη λίγο ρηχότερα. Αν μένετε σε περιοχή με κρύο κλίμα μια τρύπα βάθους 10 εκατοστών είναι αρκετή. Αν θέλετε περισσότερη προστασία από τον χειμώνα σκεπάστε το μέρος με ξερά φύλλα. Οι περισσότεροι βολβοί μπορούν να φυτευτούν σχετικά κοντά ο ένας με τον άλλο αν θέλουμε μια μαζική άνθιση. Ωστόσο έχετε υπόψη σας ότι οι πυκνοφυτεμένοι βολβοί θα πρέπει να ξαναχωριστούν αντίθετα με αυτούς που τους έχουμε δώσει περισσότερο χώρο για να αναπτυχθούν.
3.Μόλις σκάψετε την τρύπα εξετάστε το έδαφος. Οι βολβοί ευδοκιμούν σε όλα τα εδάφη αλλά προτιμούν υγρό και αμμώδες έδαφος και οπωσδήποτε με καλή αποστράγγιση. Βελτιώστε το χώμα σας προσθέτοντας τύρφη και άμμο. Μετά θάψτε τους βολβούς μέσα στην ομαδική τρύπα. Σιγουρευτείτε ότι τοποθετήσατε τους βολβούς με τις ρίζες προς τα κάτω. Αφήστε αρκετό διάστημα μεταξύ τους ώστε να μην εμποδίζει ο ένας την ανάπτυξη του άλλου. Γεμίστε την τρύπα με χώμα και τελειώσατε. Αν όμως θέλετε να φυτέψετε βολβούς ανάμεσα σε άλλα λουλούδια ή έχετε λίγους βολβούς και θέλετε ατομικό φύτεμα βολβών καλύτερα να κάνετε χωριστές τρύπες με φυτευτήρι. Ανοίξτε τρύπες λίγο βαθύτερες από το προτεινόμενο βάθος φυτέματος. Ρίξτε στην τρύπα ένα κουταλάκι πλήρες λίπασμα και προσθέστε από πάνω 5 εκατοστά κομπόστα ή χώμα. Μετά τοποθετείστε τον βολβό και σκεπάστε τον με χώμα. Αμέσως μετά το φύτεμα πιέστε το χώμα γύρω από τους βολβούς και ποτίστε το για να μουσκέψει. Το νερό θα πλύνει το χώμα γύρω από τους βολβούς εξαλείφοντας τους θύλακες αέρα στο έδαφος και οι βολβοί θα αποκτήσουν καλή επαφή με το χώμα και την κατάλληλη υγρασία ώστε να αναπτυχθούν νέες ρίζες.

Αυτό ήταν ! Τώρα μπορείτε να περιμένετε υπομονετικά και να χαλαρώσετε. Μην ποτίζετε και μην ανησυχείτε. Απλά περιμένετε.

   Πίσω  Συνέχεια